Opened 12 years ago

Last modified 12 years ago

#29 reopened defect

My problems with DellOMSA for debian, Please help!

Reported by: sizgiyaev@… Owned by:
Priority: critical Milestone:
Version: 5.5.0 Keywords:
Cc:

Description

I have installed dellomsa on Debian 5.0.0 Lenny. There are my problems

  1. when i run srvadmin-service.sh i get "No Server Administrator RPM packages are installed."
  1. it seems not recognizing my controller - omreport storage controller output - "No controllers found". Although when i run lspci -vv i get:

04:03.0 RAID bus controller: Dell PowerEdge? Expandable RAID controller 4/Di (rev 02)

Subsystem: Dell PowerEdge? 1750 Control: I/O- Mem+ BusMaster?+ SpecCycle?- MemWINV+ VGASnoop- ParErr?- Stepping+ SERR+ FastB2B- DisINTx- Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B- ParErr?- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx- Latency: 32 (32000ns min), Cache Line Size: 64 bytes Interrupt: pin A routed to IRQ 18 Region 0: Memory at f0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M] Region 2: Memory at fcd00000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256K] Expansion ROM at fcc00000 [disabled] [size=128K] Capabilities: [c0] Power Management version 2

Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2- AuxCurrent?=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-) Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

Capabilities: [d0] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/1 Enable-

Address: 0000000000000000 Data: 0000

Capabilities: [e0] PCI-X non-bridge device

Command: DPERE- ERO- RBC=512 OST=1 Status: Dev=04:03.0 64bit+ 133MHz+ SCD- USC- DC=bridge DMMRBC=1024 DMOST=4 DMCRS=16 RSCEM- 266MHz- 533MHz-

Kernel driver in use: megaraid Kernel modules: megaraid_mbox

  1. Web interface doesn't run - i running /etc/init.d/dsm_om_connsvc start, it saying that it got up, but web is unavailable. When i run dmesg i get:

[ 153.532762] dsm_om_connsvc3[2386]: segfault at 0 ip b7d45068 sp bfb455a4 error 4 in libc-2.7.so[b7ce6000+155000] [ 164.585811] dsm_om_connsvc3[2402]: segfault at 0 ip b7da1068 sp bfca3704 error 4 in libc-2.7.so[b7d42000+155000] [ 170.970863] dsm_om_connsvc3[2416]: segfault at 0 ip b7d44068 sp bfb465a4 error 4 in libc-2.7.so[b7ce5000+155000] [ 190.885189] dsm_om_connsvc3[2428]: segfault at 0 ip b7de9068 sp bfbe9654 error 4 in libc-2.7.so[b7d8a000+155000] [ 203.335257] dsm_om_connsvc3[2444]: segfault at 0 ip b7db9068 sp bfcbb724 error 4 in libc-2.7.so[b7d5a000+155000]

Please help!!!

Attachments (1)

screen1.jpg (23.8 KB) - added by anonymous 12 years ago.
Web screen

Download all attachments as: .zip

Change History (15)

comment:1 Changed 12 years ago by sizgiyaev@…

The server is PE1750

comment:2 follow-ups: Changed 12 years ago by bas

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

there is a new version out where the webserver should work and for the storage controller it is a known problem that PERC 4 is unsupported with some kernel versions

comment:3 in reply to: ↑ 2 Changed 12 years ago by anonymous

Replying to bas:

there is a new version out where the webserver should work and for the storage controller it is a known problem that PERC 4 is unsupported with some kernel versions

i have that one:

Name : Dell Server Administrator Version : 3.5.0 Updateable : N/A

is there a newer version?

comment:4 Changed 12 years ago by anonymous

yes i just uploaded version 3 of 5.5.0 as deb package

comment:5 in reply to: ↑ 2 Changed 12 years ago by anonymous

Replying to bas:

there is a new version out where the webserver should work and for the storage controller it is a known problem that PERC 4 is unsupported with some kernel versions

is there a workaround for controller issue?

Changed 12 years ago by anonymous

Web screen

comment:6 follow-up: Changed 12 years ago by anonymous

  • Resolution fixed deleted
  • Status changed from closed to reopened

I have upgraded the version, but i still have a problem with web. Attached screenshot of what i get when i open url http://XXX.XXX.XXX.XXX:1311 from remote machine.

comment:7 in reply to: ↑ 6 ; follow-up: Changed 12 years ago by anonymous

Replying to anonymous:

... http://XXX.XXX.XXX.XXX:1311

This should be https!

comment:8 in reply to: ↑ 7 Changed 12 years ago by sizgiyaev@…

Replying to anonymous:

Replying to anonymous:

... http://XXX.XXX.XXX.XXX:1311

This should be https!

Yes i missed that. Thanks a lot.

comment:9 Changed 12 years ago by javier.romero@…

I have the same problem with that controller and Lenny.

omreport storage controller output - "No controllers found"

Versions:

Dell PowerEdge? 1750

Dell PowerEdge? Expandable RAID controller 4/Di (rev 02)

Debian Version 5.0.1

Kernel Standard Debian 2.6.26-2-686

DellOmsa? Package 5.5.0-4

Can you help me?

Thanks a lot

comment:10 Changed 12 years ago by bas

Did you read the FAQ or other tickets? With some kernels the dell omsa tools for storage do not work, and maybe the DAQ has a solution for you. we do not have 1750's.

comment:11 Changed 12 years ago by javier.romero@…

Thanks

What's DAQ?

comment:12 Changed 12 years ago by bas

FAQ on the website ;-)

comment:13 follow-up: Changed 12 years ago by saranl@…

same here: fresh debian 5.0.3 setup on a new R300 with dellomsa_5.4.0-1_i386.deb breaks networking at install and when restarting dataeng!

has anyone any news on this?

comment:14 in reply to: ↑ 13 Changed 12 years ago by saranl@…

Replying to saranl@…:

same here: fresh debian 5.0.3 setup on a new R300 with dellomsa_5.4.0-1_i386.deb breaks networking at install and when restarting dataeng!

has anyone any news on this?

sorry wrong bug..

Note: See TracTickets for help on using tickets.